П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сьомий… Ліонель Мессі знову отримав «Золотий м’яч»

Важливо

У Парижі 29 листопада відбулася церемонія вручення «Золотого м’яча» — головної індивідуальної нагороди у світовому футболі. Ліонель Мессі здобув уже сьому таку нагороду, що є світовим рекордом.

Про це повідомили на сторінці премії у Twitter.

Серед головний претендентів на нагороду були також Роберт Левандовський («Баварія»), Жоржиньйо («Челсі»), Карім Бензема («Реал») та інші.

П’ять разів «Золотий м’яч» отримував Кріштіану Роналду, по три рази Мішель Платіні, Марко ван Бастен і Йохан Кройфф.

Приз імені Лева Яшина найкращому воротареві отримав голкіпер «ПСЖ» та збірної Італії Джанлуїджі Доннарумма.

Жіночий «Золотий м’яч» виграла Олексія Путельяс із «Барселони».

Нападнику «Баварії» та збірної Польщі Роберту Левандовському вручили новий приз — як найкращому нападникові року.

Найкращим молодим гравцем року назвали хавбека «Барселони» та збірної Іспанії Педрі.

Нагадаємо, влітку 2021 року Ліонель Мессі перейшов з іспанської «Барселони» у французький футбольний клуб «Парі Сен-Жермен».

Хто такий Мессі?

Аргентинець Ліонель Мессі вважається одним із найкращих (а часто — найкращим) футболістів в історії цієї гри та має прізвисько «інопланетянин» через неймовірні здібності.

Мессі є вихованцем «Барселони», всю кар’єру він виступав лише за цей клуб. Він представляв «Барселону» з 2000 року і грав за основну команду з 2003-го. На його рахунку десять перемог на чемпіонаті Іспанії, по сім — у Кубку й Суперкубку Іспанії, чотири — в Лізі чемпіонів, по три — у Суперкубку Європи та на клубному чемпіонату світу.

Також він є рекордсменом різних бомбардирських показників, щосезону забиває неймовірну кількість голів і віддає купу гольових передач.

Зі збірною Аргентини у нього склалося не так успішно: довгий час Мессі міг похизуватися лише перемогою на Олімпійських іграх (футбольна Олімпіада мало цінується — там грає молодь). А ось великий турнір на рівні збірних аргентинець зміг підкорити лише у 2021 році — його команда здобула Кубок Америки.

А до цього аргентинець тричі виходив у фінал цих змагань, проте завоювати титул ніяк не міг. У 2016 році після чергової поразки у фіналі Кубку Америки Мессі навіть оголошував про завершення кар’єри у збірній, проте невдовзі змінив своє рішення. Крім того, у 2014 році збірна Аргентини разом із Мессі дійшла до фіналу чемпіонату світу, але програла Німеччині.

Зокрема, це один із головних аргументів тих, хто не вважає Мессі найкращим в історії. Мовляв, його співвітчизник Дієго Марадона зміг виграти для країни чемпіонат світу, а Мессі — ні, тому він і не може називатися найкращим.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі