Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Цифровий двійник: мільярдер Рід Гоффман взяв інтерв’ю в свого ШІ-клону (ВІДЕО)

Важливо

Американський серійний підприємець Рід Гоффман, співзасновник соцмережі LinkedIn, поговорив із власним цифровим клоном, створеним за допомогою штучного інтелекту (ШІ). Під час інтерв’ю нейромережа розмовляла з бізнесменом клінгонською мовою. Мільярдер впевнений, що його досконаліші цифрові версії зможуть перебрати на себе частину його рутинних завдань.

Відео експерименту з’явилося на YouTube-каналі мільярдера. Про це розповідає Interesting Engineering.

ШІ-клон отримав назву Reid AI. Окрім імітації голосу чоловіка, нейромережа згенерувала реалістичне відео. Копія повторює міміку та жестикуляцію Гоффмана. Цифровий двійник досить реалістично витирав ніс, знизував плечима і зітхав, що робило його ще більш “людяним”.

Під час створення клону використовувалися розробки стартапів Hour One та Eleven Labs, а також четверта версія великої мовної моделі GPT. Нейромережевого персонажа навчили на книгах, виступах та підкастах Ріда Гоффмана.

В ході розмови мільярдер попросив свого клона резюмувати в одному реченні книгу Гоффмана “Бліц-масштабування” (Blitzscaling), в якій він розповідав про успіхи великих інтернет-компаній. Алгоритм Reid AI впорався із завданнями, а потім відповів у стилі коміка Джеррі Сайнфелда і мовою клінгонів із “Зоряного шляху”.

Також штучний інтелект висловив свою думку щодо розвитку нейромережевих технологій і дав Гоффману пораду, як покращити його сторінку в LinkedIn. У другій половині відео Reid AI поставив кілька питань підприємцю.

“Мені було цікаво протестувати можливості цифрового двійника: як взаємодія з ним допомагає мені мислити по-іншому, висловлювати себе по-новому чи створювати ідеї, які не спадали мені на думку”, — пояснив Гоффман мету свого експерименту.

Підприємець наголосив, що цифровим клонам не вдасться “замінити” людей. Вони, швидше, послужать “потужним підсилювачем” до них. Він бачить потенціал використання ШІ-аватарів для виконання повсякденних завдань: вихід на комунікації (робочі дзвінки), якщо людина соромиться.

Проте у цій сфері, за його словами, повно недоробок. Гоффман навів приклад, коли його цифровий двійник кілька разів казав, що міг дати невірні відповіді через непорозуміння. Тим не менш, він висловив впевненість у тому, що майбутні, більш досконалі версії його двійника зможуть перейняти на себе частину його рутинних завдань.

Як розповідало раніше BitukMedia, паралізована жінка вперше в світі “заговорила” через цифровий аватар.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі