Субота, 18 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Я просто від цього у захваті” – пенсіонер 25 років створює Дикий Захід на своєму дворі

Важливо

65-річний британець Стівен Смарт, відомий просто як “Чувак”, із острова Шеппі 25 років збирає на своєму подвір’ї антураж Дикого Заходу. Там є салун та навіть “трунарня”. Власник розповідає – шаленіє від фільмів про ковбоїв, але ніколи в реальному житті не бував у США.

Історію “Чувака” розповідає New York Post.

Смарт почав створювати своє “ранчо” у 40-річному віці, коли полишив роботу водієм вантажівки. Зараз має салун, в’язницю, банк, галантерею та трунарню – звісно, усе стилізоване.

65-річний “Чувак” давно захоплювався фільмами, в яких знімалися Клінт Іствуд і Джон Уейн, і це надихнуло його на будівництво власного містечка у стилі ХІХ ст.

Усі фото – James Linsell Clark 

“Я почав із музики і стилі кантрі. Потім провів кілька тематичних вечірок. Але хотілося чогось солідного. Тож я звів місто,” – пригадує чоловік.

“Чувак” каже, що не є професійним столяром, проте усі споруди виготовив сам. Почав, звісно, із салуна.

Смарт має чотирьох дітей. Хоча донька 16 років відвідує тематичні вечірки, більшість нащадків його не розуміє. А ось дружина, їй 50, бере участь у вечірках також.

“Вони думають, що я якийсь навіжений, що дехто від такого буде почуватися не у своїй тарілці. Але мені тут подобається”, – каже “Чувак”.

Перелічувати, скільки він всього зібрав на своєму “ранчо”, можна довго: пряжки для ременів, статуї та кухонне начиння, ковбойські чоботи , кавалерійська форма, одяг азартних гравців, спорядження трунарів, бармена тощо. Для відвідувачів одягається у різні образи у різних будівлях.

Смарт зізнається – уже збився з ліку, скільки він грошей на це все витратив. Але точно знає, що витратив тисячі годин. А оцінювати своє “ранчо” у грошах він просто не хоче.

На поїздку до США “Чувак” збирав дуже довго. Але потім з’ясувалося, що його друг із Австралії має рак четвертої стадії, тож Смарт віддав свої гроші хворому на лікування.

Як розповідало BitukMedia, літня пара з Великої Британії зібрала найбільшу колекцію антикварних ляльок, яку колись продавали з аукціону. Накопичені за 75 років раритети було продано за понад 600 тис. фунтів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі