Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перевершила очікування: виростили найбільшу устрицю у світі

Важливо

Фермер Бернард Коннел побив австралійський і, можливо, світовий рекорд, виростивши гігантську устрицю. Її вага трохи перевищує 3 кг. Молюск-рекордсмен навіть отримав власне ім’я.

Про це повідомляє ABC.

За словами власника устричної ферми Берні Коннелла, вага молюска становить 3,01 кг. Це майже вдвічі перевищуючи попередній рекорд – 1,6 кг. Фермер розповів, що молюска привезли з Тасманії у 2015 році, тоді він був розміром із сірникову голівку. Моллюск отримав ім’я Джилл.

В Австралії фермер вже має нагороду за найбільшу устрицю в історії країни. Приз Коннеллу вручили на фестивалі в Нарумі, що за 350 км від Сіднея, де фермер зайняв перше, друге та третє місця. Уточнюється, що четверте місце присудили двом учасникам, устриці заважили 2,2 кг.

Фото – Narooma Oyster Festival/ Facebook

За даними ABC, власники ферми, де, ймовірно, було вирощено найбільшу у світі устрицю, мають намір зафіксувати своє досягнення в Книзі рекордів Гіннесса.

Як розповідало раніше BitukMedia, в австралійському місті Перт упіймали найдовшу у світі золоту рибку. Її довжина становить 52 см. Такий результат майже на п’ять сантиметрів перевищує світовий рекорд 2003 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі