Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Оновлено рекорд на найдовший у світі багет (ВІДЕО)

Важливо

Французькі пекарі спекли багет завдовжки понад 140 метрів. Таким чином вони побили попередній рекорд з найдовшого багета в світі, який протримався близько пʼяти років.

Про це пише The Guardian.

Протягом останніх п’яти років право похвалитися найдовшим багетом у світі належало не французам, а італійцям. 5 травня група з 12 пекарів з Франції вирішила виправити це.

Пекарі почали працювати о третій ранку в надії побити діючий рекорд в 132,62 метра, встановлений у 2019 році в італійському місті Комо.

На замішування, формування та випікання рекордного багета вони витратили близько 14-ти годин. Зрештою їхні зусилля були оголошені успішними. “Світовий рекорд найдовшого багета побито”, — повідомили в соцмережах муніципалітету Сюрен, що в західному передмісті Парижа. “Багет, виготовлений сьогодні в Сурені, має розмір 140,53 м!!!!”.

Фото – Ville de Suresnes

Своїм досягненням пекарі поділилися на сторінці у соцмережі Х (екс-Twitter). Повідомляють, що новий рекорд офіційно зареєстрований суддею комітету Книги рекордів Гіннеса.

Рекордний багет нарізали, щоб поділитися з громадськістю, а також роздати людям, які живуть на вулицях Сюрена.

Хоча вважається, що у Франції щосекунди продають близько 320 багетів, італійський рекорд 2019-го не став першим випадком, коли країна втратила своє лідерство з виготовлення найдовшого багета. Попередній рекорд був встановлений під час виставки в Мілані у 2015 році – 122-метровий багет.

Як розповідало раніше BitukMedia, учасники Національного чемпіонату з бороди та вусів у Флориді (США) встановили три рекорди Гіннеса – за найдовшими ланцюжками борід, вусів і часткових борід.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі