Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не наближайся до моржа: туриста оштрафували за фото

Важливо

У Норвегії туриста оштрафували на 12,5 тис. крон (це приблизно 45 тис. гривень) за те, що він наблизився до моржа. Чоловік хотів сфотографувати тварину. А турбувати моржів заборонено.

Про це повідомляє місцеве видання VG.

Турист на Шпіцбергені, ймовірно, гірко шкодує про своє рішення наблизитися до моржа. Чоловік вибрався на крижину, щоб сфотографувати велетня. Своїми діями він порушив Закон про охорону довкілля архіпелагу. Згідно з ним, рух транспорту на Шпіцбергені не повинен без необхідності порушувати спокій дикої природи.

“Очевидно, що наближатися так близько до моржа, що лежить на крижині, може бути небезпечно”, — зазначили в поліції. Там підкреслили, що випадки турбування моржів у них трапляються не часто.

Цей турист нібито просто хотів зробити круті фото. Це дорого йому обійшлося. Фото – губернатор Шпіцбергена

Інцидент взяв на контроль губернатор, який був очевидцем події. Туристу призначили штраф у розмірі 12,5 тис. норвезьких крон — чоловік не став оскаржувати його. Видання не уточнює, з якої саме країни був мандрівник.

Моржі на Шпіцбергені охороняються законом з 1952 року. Чисельність цих тварин у цій місцевості вкрай мала і вони перебувають під загрозою зникнення.

Як розповідало раніше BitukMedia, пам’ятник моржисі Фрейї встановили в Осло (Норвегія). 2022 року стала місцевою знаменитістю, але з міркувань безпеки її піддали евтаназії. Ініціатори проєкту називають рішення влади поспішним.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі