Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жан-Мішель Жарр став першим пасажиром літаючого автомобіля AirCar (ВІДЕО)

Важливо

Гібридний автомобіль-літак AirCar компанії KleinVision здійснив перший політ з пасажиром. Транспортний засіб протестував легендарний французький композитор, піонер електронної музики Жан-Мішель Жарр.

Про це повідомляє Sky News.

Політ відбувся в аеропорту курорту П’єштяни у Словаччині. Klein Vision оприлюднила відео короткого рейсу. Автомобіль здійнявся на кілька десятків метрів над злітно-посадковою смугою та приземлився.

Словацька компанія Klein Vision провела перший політ моделі AirCar у 2019 році. Автомобіль зі складаними крилами розганяється до 300 км/год і може подолати у повітрі понад 1000 км. Максимальна висота, на яку піднімався транспортний засіб, становила 2,5 тис. метрів.

AirCar здатний перевозити двох людей загальною вагою до 200 кг. На відміну від прототипів літаючих таксі, цей трансформер не вміє злітати і приземлятися вертикально – йому необхідна злітно-посадкова смуга. При цьому трансформація з автомобіля в літак займає 2 хвилини 15 секунд.

У 2022 AirCar отримав льотний сертифікат. Щоб керувати автомобілем, потрібно мати ліцензію пілота. Також майбутнім власникам доведеться пройти навчання, яке триває близько двох місяців.

Продажі AirCar заплановані на цей рік, але ціну поки що не оприлюднюють. Орієнтир – десь між $500 тис. і мільйоном.

Як розповідало раніше BitukMedia, стартап з Кремнієвої долини (США) сподівається зробити революцію в транспорті. Компанія Alef Aeronautics починає з пасажирів, готових заплатити 300 тис. доларів за життя без заторів. Це ціна літаючого автомобіля Alef Model A. Електрокар здатний злітати та приземлятись вертикально. Його створив виходець з Києва Євген Духовний.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі