Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Набридли ці туристи: вид на Фудзі закриють парканом

Важливо

В японському селі Фудзікавагутіко закриють парканом вид на гору Фудзі. Місцеві втомились від овертуризму. 2,5-метровий паркан завдовжки 20 метрів з’явиться поряд з місцевим магазином.

Про це розповідає The Japan Times.

Як пояснив представник адміністрації префектури Яманасі, йдеться про вимушений захід, спрямований на боротьбу з безконтрольним потоком туристів.

Паркан заввишки 2,5 м і завдовжки 20 м з’явиться поруч із супермаркетом популярної в Японії торгової мережі Lawson. Саме поєднання фасаду магазину та гори приваблювало приїжджих. “У соціальних мережах поширилася думка, що це дуже японське місце”, сказав чиновник, зазначивши, що на цьому тлі фотографувалися переважно іноземні мандрівники.

Турист позує перед міні-маркетом Lawson на тлі гори Фудзі. Фото – Philip Fong/AFP/Getty

Туристи не лише дратували місцевих жителів, а й створювали аварійні ситуації: люди заполоняли тротуари та паркінги, порушували правила дорожнього руху, перебігаючи дорогу, смітили і навіть вдералися на дах розташованої поряд клініки. “Сумно, що нам доводиться це робити через те, що деякі туристи не дотримуються правил”, — додало джерело.

Фото – JIJI

Будівництво паркану розпочнеться вже наступного тижня. Обіцяють, що він стоятиме, “доки ситуація не покращиться”.

У січні цього року уряд префектури Яманасі прийняв рішення запровадити платню в розмірі $13 за підйом на гору Фудзі та обмежити кількість туристів, які можуть сходити на неї. Нові вимоги почнуть діяти з 1 липня 2024 року – одночасно з початком 70-денного літнього сезону сходжень на гору.

Як розповідало раніше BitukMedia, з 2024 року платню за відвідування міста запровадила Венеція. В такий спосіб хочуть запобігти надмірному зростанню туристів одного дня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі