Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Ідеальний купаж”: штучний інтелект створив нову каву (ВІДЕО)

Важливо

Штучний інтелект створив нову кавову суміш для компанії Kaffa Roastery. Це третій за величиною обжарювач кави у Фінляндії. Створений нейромережею купаж отримав назву AI-conic.

Про це повідомляє TechXplore.

У розробці суміші брали участь передові моделі, схожі на ChatGPT і Copilot. Їхнім завданням було створення такого купажу, який би повністю задовольнив смаки поціновувачів кави, але при цьому дозволив їм вийти за рамки звичних поєднань.

Штучний інтелект відібрав чотири види кавових зерен з Бразилії, Колумбії, Ефіопії та Гватемали. За основу було взято бархатистий сорт “Фазенда Піналь” (Fazenda Pinhal) з Бразилії.

Крім цього, нейромережа також створила етикетку для пакування та опис товару. А отже, AI-conic подається як “збалансована суміш солодкості та стиглих фруктів”.

За словами експертів з Kaffa Roastery, вже після першого пробного обсмажування та сліпого тестування вони зрозуміли, що “технологічна суміш ідеальна” і не потребує людського втручання.

Як зазначив Антті Мерілехто, представник консалтингової компанії Elev, проєкт AI-conic — це приклад того, як штучний інтелект може відкрити нові можливості для професіоналів кави і запропонувати нові смакові враження споживачам.

Як розповідало раніше BitukMedia, нове дослідження показало, що щоденне вживання кави сприяє зниженню ваги, проте для досягнення ефекту важливо дотримуватися певного правила.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі