Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тренувалися через Zoom – українські військові з ампутаціями зібрали $25 тис. під час Лондонського марафону

Важливо

Українські морські піхотинці із ампутаціями Олексій Руденко й Георгій Рошка зібрали під час Лондонського марафону понад 20 тис. фунтів стерлінгів ($25 тис.). До забігу долучився їхній тренер Слава Кулаковський. Військових підготував до марафону за два місяці через Zoom. Кошти передадуть на реабілітацію побратимів.

Про це повідомляє Армія FM.

Олексій Руденко має ампутацію ноги, Георгій Рошка втратив на війні руку.  Однак військові змогли відновитися та взяти участь у зборі коштів для своїх побратимів. До забігу готувалися у дуже стислі терміни – за два місяці.

Оскільки чоловіки живуть у різних містах, адаптивний спортсмен та професійний реабілітолог Слава Кулаковський тренував їх через Zoom та інші програми.

“В якийсь момент треба було стиснути волю в кулак, бо це доволі велике навантаження на організм, особливо для людини без ноги чи на біговому протезі. Та хлопці мають характер, вони із гумором все сприймали й виходили на фінішний кілометр дуже бадьорі”, – розповідає куратор українських бігунів на Лондонському марафоні Гліб Стрижко.

“Щоправда, на середині дистанції Гоша трохи збавив темп, а Слава з Олексієм бігли разом, але врешті всі троє перетнули фінішну лінію. Хлопці впоралися. На багатьох точках їх підтримували українці”, – продовжує Стрижко.

Особливістю Лондонського марафону є те, що кожен спортсмен збирає гроші на благочинність. Їх можна задонатити на сайті забігу у профілі учасника.

Фото: Міністерство закордонних справ України /Facebook

Українська команда мала мету 300 тис. фунтів – кошти планували передати на реабілітацію та протезування військовослужбовців.

Також українські військові змогли поспілкуватися із британською пресою, британськими бізнесменами та британськими ветеранами.

Як розповідало BitukMedia, дівчинка, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару в Краматорську, узяла участь у всесвітньо відомому марафоні в місті Бостон. Яна Степаненко на протезах здолала відстань у 5 кілометрів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі