Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зазіхання на “класичну традицію”: італійське місто забороняє морозиво та піцу після опівночі

Важливо

У Мілані планують запровадити закон, який забороняє продавати їжу навинос у нічний час. Обмеження стосуватимуться піци, морозива та інших страв. Передбачається, що заборона діятиме з травня до листопада з 00:30 у будні та з 1:30 у вихідні.

Про це пише Independent.

Ці обмеження спрямовані на боротьбу з галасливими громадянами, які переповнюють вулиці Мілана вночі.

Заступник міського голови з питань громадської безпеки Марко Гранеллі зазначив, що це правило забезпечить баланс між “дружбою і розвагами, спокоєм і здоров’ям мешканців, а також вільною економічною діяльністю торговців і підприємців, які забезпечують робочі місця”.

За даними видання, мешканці цього італійського міста мають тиждень, щоб подати апеляцію та запропонувати зміни до закону. У 2013 році міська влада вже намагалася запровадити подібне обмеження, проте відмовилася від нього після протесту морозивників, які організували мітинг біля ратуші.

Як зазначає Guardian, збиратися за морозивом пізно ввечері є “настільки невіддільною” частиною італійської культури, що перспектива того, що це заборонять, для багатьох є неприйнятною. Зокрема, бізнес висловлюється негативно щодо цієї пропозиції.

“Що робить середньостатистична італійська сім’я влітку? Після вечері вони йдуть на прогулянку і купують морозиво”, — сказав генеральний секретар міланського відділення Італійської асоціації роздрібних торговців Марко Барб’єрі. За його словами, це “класична традиція”, втручання в яку не зробить людей щасливими.

Хоча він і співчуває долі тих, хто живе в галасливих нічних закладах, Барб’єрі каже, що правило, яке «забороняє людям випити пляшку води або з’їсти морозиво чи піцу під час прогулянки», нічого не вирішить і люди залишатимуться на вулицях вночі.

Фото – Dissapore

Своєю чергою очільник міста Мілана Джузеппе Сала заявив, що має сотні повідомлень від мешканців, які просять допомоги, щоб вони могли краще спати вночі, й покликав Барб’єрі до себе в офіс “подивитися на них”. “Я не можу уникнути розв’язування цього питання, це не примха, а потреба багатьох … Ми не змінюємо правила всесвіту, але вводимо дуже незначні обмеження”, — зазначив Сала.

Як розповідало раніше BitukMedia, німецьке кафе морозива Rino із міста Роттенбург виготовляє морозиво зі смаком цвіркунів. Зверху ласощі посипають додатково сушеними комахами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі