Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ремонт – до грошей: подружжя знайшло скарб XVII століття

Важливо

Сімейна пара з британського графства Дорсет знайшла під час ремонту кухні скарб XVII ст. Колекцію монет буде продано на аукціоні за 35 тис. фунтів стерлінгів. Імовірно, монети були заховані між 1642 та 1644 роками, під час Громадянської війни в Англії.

Про це повідомляє The Guardian.

2019 року Роберт і Бетті Фукс придбали фермерський будинок XVII століття і розпочали масштабний проєкт реконструкції. “Цьому будинку 400 років, тому роботи було багато. Ми зняли всю обшивку підлог та стель, повернули кам’яні стіни. Потім вирішили знизити пів першого поверху, зробити стелі вище”, – поділилася Бетті. Під час демонтажу бетонної підлоги на першому поверсі вони і виявили розбиту керамічну миску з монетами. Подружжя одразу здало скарб у музей.

Фермерський будинок Фуксів (праворуч). Фото – ZacharyCulpin/BNPS
Роберт і Бетті Фукс на оновленій кухні. Фото – ZacharyCulpin/BNPS

Роботи з очищення та ідентифікації понад 1000 знайдених монет завершилися лише цього року. Припускають, що вони були заховані у підпіллі між 1642 та 1644 роками, коли йшла Громадянська війна в Англії. У колекції — золоті монети Якова I та Карла I, срібні півкрони, шилінги та шестипенсовики Єлизавети I, Філіпа та Марії.

“Якби ми не опустили підлогу, вони все ще були б сховані там. Я припускаю, що людина мала намір їх забрати, але не мала можливості”, — зазначила Бетті Фукс.

23 квітня колекцію з понад тисячі монет, відому як “скарб бідняка” (Poorton coin hoard), буде виставлено на аукціоні Duke’s і продано щонайменше за £35 тис.

Як розповідало раніше BitukMedia, побачив світ рідкісний запас 1000-річних залізних виробів, який 40 років пролежав у підвалі сім’ї в Норвегії. Жінка виявила скарб вікінгів під час весняного прибирання. Археологи припускають, що хтось закопав знайдені зливки, аби згодом повернутись за цінностями.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі