Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

353 балерини одночасно станцювали на пуантах. Це новий світовий рекорд (ВІДЕО)

Важливо

353 балерини одночасно станцювали на пуантах в холі нью-йорського готелю “Плаза” та оновили світовий рекорд. Протягом хвилини вони виконували буре (Pas de bourrée) – послідовні дрібні танцювальні кроки.

Про це повідомляє Washington Post.

Захід організувала Youth America Grand Prix – найбільший у світі міжнародний стипендіальний балетний конкурс, який надає стипендії учням віком від 9–19 років.

Цього року організація відзначає своє 25-річчя та окрім традиційних вистав у найбільшому культурному центрі міста, Лінкольн-центрі, вирішила влаштувати і такий незвичайний масовий перформанс.

За даними агентства AP, загалом у шоу взяли участь 353 балерини — як ті, хто лише претендує на стипендію, так і професійні танцюристки, випускниці програми. Серед них були мешканці 20 північноамериканських штатів, а також балерини з Японії, Китаю, Німеччини та Португалії.

Всі вони за сигналом одночасно стали на пуанти і протягом цілої хвилини швидко виконували так звані кроки буре — особливий хореографічний елемент, під час якого балерини швидко переносять свою вагу з однієї ноги на іншу, стоячи на пальцях або напівпальцях.

Суддя зі спецкомісії Книги рекордів Гіннеса Тіна Ші офіційно зафіксувала світовий рекорд.

Попередній рекорд також встановили у Нью-Йорку – у вересні 2019 року за участю 306 танцівниць.

Як розповідало раніше BitukMedia, 69-річний Девід Кларксон відвідав протягом доби 120 сіднейських барів і пабів. За цей час чоловік влив у себе близько 20 літрів різних напоїв. І тепер на його рахунку майже безалкогольний рекорд Гіннеса.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі