Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Cтійкість та переродження – український бренд показав у Токіо інсталяцію із соломи

Важливо

Український бренд LITKOVSKA відкрив інсталяцію із соломи у японській столиці Токіо. Експонати у концепт-сторі Dover Street Market Ginza означають стійкість духу та переродження життя. Ідея інсталяції спирається на українські язичницькі традиції, пояснює авторка.

Про це бренд повідомив на своїй сторінці в Instagram.

В основі інсталяції – колекція Лілії Літковської  SS’24REBIRTH.

У ній дизайнерка досліджує  “неминучість переродження та відновлення природи, людини, цілої нації після періодів холоду та темряви. Адже в українській міфології солярне коло завжди повертається у бік нового життя», – розповіли у бренді.

В інсталяції представлені три деконструйовані силуети. Їхня символіка втілює ідею про руйнацію як новий початок. Оздоблення є інегрованим у тканину, що імітує природний ріст рослин. Інсталяцію зробили у співпрація із японськими концептуалістами.

Прикрасив інсталяцію також коник із соломи, який в українській культурі символізує духовного провідника та захист. 

“Ця робота розповідає про стійкість людського духу та трансформаційну силу творіння. Навіть серед хаосу ми залишаємося відданими бажанню будувати світле майбутнє для України. Звертатись до нашого коріння, традицій та міфології — це спосіб шукати підтримки й порад від предків”, — пояснює Лілія Літковська

Раніше у жакеті від LITKOVSKA  Олена Зеленська зустрілася із королевою-консортом Каміллою. А взимку Модель Наомі Кемпбелл знялася для глянцю з жакетом від українського бренду Litkovska.

Як повідомляло BitukMedia, військовослужбовиця ЗСУ Руся Данилкіна (“Сіма”), яка втратила на війні ногу, стала обличчям нової колекції The Year of Dragon від українського бренда Gasanova.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі