Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Так запросто не позбутися – морського слона відвезли на безлюдний пляж, але він повернувся у місто

Важливо

Морський слон, якого прозвали Емерсоном, майже рік живе у канадському місті Вікторія – столиці Британської Колумбії. Тварину всі люблять, але зоологи вирішили, що Емерсону буде краще подалі від людей. Його покинули на безлюдному пляжі, однак морський слон проплив понад 200 км і повернувся до улюбленого місця.

Про це повідомляє The Guardian.

Морський слон Емерсон, який важить близько 230 кг, уже майже рік є улюбленцем публіки у місті Вікторія. Місцеві змирилися, що він може “тюленитися” на клумбах, на газоні у міському парку та навіть посеред дороги.

Однак зоологи вирішили, що тварині буде краще подалі від людей. Вони запхнули його у фургон та відвезли подалі на покинутий безлюдний пляж. Сталося це минулого тижня.

Проте у Емерсона плани, здається, дещо інші. Менш як за тиждень він подолав понад 200 км та знову дістався міста Вікторія.

Зоологи турбуються про добробут містян, мовляв тварина може нести для них загрозу. Нещодавно, скажімо, хтось привів групу дітей і запропонував їм погладити ніс Емерсона.

Емерсон народився у 2022 році. Його покинула мама, і морського слона виростила група волонтерів. Тож він звиклий до людей. Минулого року він почав з’являтися на пляжах міста Вікторія, а одного разу вирішив подрімати між двома припаркованими авто.

Більшість часу морські слони проводять у воді, виходять на сушу хіба що розмножуватися та линяти. Зараз Емерсон линяє, скидає своє хутро та шар шкіри під ним.

Місцеві зоологи просять людей не чіпати Емерсона, і дати йому полиняти спокійно. Одного разу навіть обгородили тварину, що зупинилася у парку, жовтою стрічкою із проханням не підходити.

Однак морський слон поводиться спокійно, і це спонукає людей гладити його, робити із ним селфі та навіть підводити близько дітей. Зоологи бояться, що тварина зрештою може напасти і хтось постраждає.

Якщо публіка не вгамується, то Емерсона знову доведеться відвезти на інший пляж. Однак, зоологи хотіли б, аби він закінчив линьку у тому місці узбережжя, яке обрав.

Як повідомляло BitukMedia, раніше біля берегів Ізраїлю помітили самку тюленя, представницю рідкісного виду середземноморських тюленів-монахів. Подивитися унікальну морську тварину приходили десятки людей. Їх можна зрозуміти – тюлень-монах відвідав ізраїльське узбережжя вперше.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі