Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

2400 поколінь: художник створив родовід, що заглиблюється на 65 тис. років у минуле (ВІДЕО)

Важливо

Художник Арчі Мур простежив 65 тис. років історії своєї сім’ї в рамках проєкту для Венеціанського бієнале. Австралія довірила створення національного павільйону Муру, митцю, який походить з племен аборигенів бігамбул і каміларої. Свою інсталяцію він назвав Kith and kin (“Друзі та близькі”).

Про це повідомляє The Guardian.

В основі роботи – величезне генеалогічне дерево. Спочатку Мур перераховує своїх реальних родичів. Крім них, стіни та стеля розписані крейдою сотнями імен, які могли належати його пращурам.

Художник вручну складав вигаданий родовід протягом двох місяців. У пояснювальних матеріалах Мур каже, що його метою було простежити сімейну історію на 65 тис. років у минуле. У цей проміжок часу вміщуються приблизно 2400 поколінь.

Фото – ARTnews / X

У центрі павільйону встановлено фрагмент інсталяції, присвячений загибелі австралійських аборигенів від рук поліцейських та у в’язницях за останні 30 років. Усі 557 записів підтверджено документально.

Арчі Мур відомий своїми інсталяціями, заснованими на його біографії та дитячих спогадах. Він часто використовує запахи, звуки та відтворені простори, щоб занурити глядачів у свої переживання. Анонсують, що його виставка Kith and kin стане “місцем для спокійних роздумів та спогадів”.

60-тий Венеціанський бієнале триматиме з 20 квітня до 24 листопада. Він зберігає статус найбільшої та найпрестижнішої міжнародної виставки сучасного мистецтва. У Бієнале 2024 року братимуть участь художники з 90 країн. Тема основного проєкту – Stranieri Ovunque (“Чужоземці всюди”) — посилання на назву однойменного туринського колективу, який боровся з расизмом та ксенофобією в Італії на початку 2000-х. Головним куратором бієнале вперше став мешканець Південної півкулі, бразилець Адріано Педроса.

Як розповідало раніше BitukMedia, 51-річний техпрацівник одного із найбільших європейських музеїв сучасного мистецтва Pinakothek der Moderne у німецькому Мюнхені потай повісив власну картину у галереї. Тепер чоловіка звільнили.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі