П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тюлень-монах Юлія відпочиває на пляжі, де її не сподівались побачити (ВІДЕО)

Важливо

Біля берегів Ізраїлю помітили самку тюленя, представницю рідкісного виду середземноморських тюленів-монахів. Подивитися унікальну морську тварину приходять десятки людей. Їх можна зрозуміти – тюлень-монах відвідав ізраїльське узбережжя вперше.

Про це розповідає The Times of Israel. 

Юлія – так тепер звати самку тюленя-монаха, яка вподобала пляж ізраїльського міста Яффа. Це ім’я дав тварині хлопчик, який помітив її першим та захистив від настирливої цікавості дітей. Тепер Юлію охороняють добровольці та інспектори морського відділу Управління природи та парків – поки вона сама не вирішить повернутися у воду.

Вчені називають візит Юлії на ізраїльські пляжі історичним: тюлень-монах відвідав узбережжя Ізраїлю вперше. Кажуть, нібито 2007 року цю самку бачили у Туреччині. Там її назвали Тугра. Тож тепер тварина має два імені.

Припускають, що тюленю від трьох до п’яти років. Самиця здорова і не демонструє жодних ознак стресу.

За даними Ізраїльського управління охорони природи, спочатку тварина була помітно виснаженою, але в останні дні делалі більше відновлюється. За цей час Юлія також кілька разів ходила купатися, але потім поверталася на берег. Управління закликає відвідувачів пляжу не наближатися до тварини.

Фото – Ariel Schalit/AP

У Юлії почалося линяння. В такий період тюлені проводять майже весь день на суші. Зазвичай віддають перевагу відносно прохолодним печерам з підводним входом на грецьких і турецьких островах. На залитих сонцем берегах Ізраїлю, Сирії та Лівану їх майже не бачать. Але Юлія, схоже, цього не знала.  

Линяння триватиме дні три-чотири. Потім тварина, як очікується, повернеться в море. Враховуючи велику цікавість громадськості до долі милого тюленя-монаха, один ізраїльський телеканал розпочав у вівторок безперервну трансляцію з пляжу.

Середземноморські тюлені-монахи – рідкісний вид морських ссавців. У природі їх залишилося не більше 500. Рівномірно коричневий або сіруватий колір спини, який нібито нагадує одяг ченця, дає роду його назву.

Як розповідало раніше BitukMedia, пам’ятник моржисі Фрейї встановили в Осло (Норвегія). Минулого року тварина стала місцевою знаменитістю, але з міркувань безпеки її піддали евтаназії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі