Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У перервах між уроками – викладач фізкультури пише вірші і кладе їх на музику (ВІДЕО)

Важливо

Переселенець із Донецька 27-річний Олександр Томчук  викладає фізкультуру та “Захист України” у Миколаєві. Із 2023-го він почав писати пісні – у перервах між уроками пише вірші та кладе їх на музику.

Про чоловіка розповідає Суспільне.

Олександр здобував у Миколаєві педагогічну освіту. У 2014-му, коли росія почала війну, чоловік знову повернувся туди із рідного Донецька. Коли почалося повномасштабне вторгнення, чоловік вирішив не покидати домівку вдруге.

“Робота чудова, подобається спілкуватися. Мене як молодого викладача сприймають серйозно, та я маю певну вагу й авторитет серед учнів”, – каже чоловік.

Олександр почав займатися музикою із 19 років. Каже – просто сів за піаніно, і зрозумів, що має музичний слух.

Тепер пісні пише у перервах між уроками. Написав три пісні про кохання, а четверту планує присвятити захисникам України.

Олександр розповідає, що текст пише за один-два дні, а ось на реліз пісні потрібен місяць. Творить у стилях альтернативний рок, поп та реп.

“У голові якийсь лунає мотив, я наспівую собі на диктофон. Потім сідаю за фортепіано і намагаюся зіграти це. Ось так пишеться музика”, — говорить композитор.

Каже, що має мету, аби своїм хобі міг заробляти на життя.

“Є не мрія — є ціль. Знаєте, як кажуть, коли людина своїм хобі або улюбленою справою може себе прогодувати та заробляти на життя — ця людина щаслива”, – зізнається Олександр.

Як розповідало BitukMedia, yчителька української мови та літератури із Чернігівщини Тетяна Бутурлим написала підручник з української мови для 5-го класу, коли в області йшли бої. Каже, любов до української мови – єдине, що дозволяло долати страхи.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі