Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Викладачка із Чернігівщини під звуки вибухів написала підручник з української мови (ВІДЕО)

Важливо

Учителька української мови та літератури із Чернігівщини Тетяна Бутурлим написала підручник з української мови для 5-го класу, коли в області йшли бої. Каже, любов до української мови – єдине, що дозволяло долати страхи.

Із викладчкою поспілкувалося ШоТам.

Бутурлим 18 років викладає у школі українську мову та літературу. 5 років тому заснувала “Школу успіху”, де навчає дошкільнят, школярів і викладачів.

Після початку вторгнення викладачка з родиною переїхала з Ніжина до рідних у Бакаївку. Але за іронією долі саме там відбувалися основні бої.

Спочатку зник зв’язок, а потім і світло. Аби працювати, під’єднувала ноутбук до генератора. Могла дозволити собі працювати лише три години в день. Але каже, і та любов до української мови рятувала. А коли починалися найшквальніші обстріли, брала доньку і ноутбук із напрацюваннями і ховалася до лісу.

“Уявіть життя без світла, телефонного зв’язку. Та ще до всього того точилися запеклі бої під селом. Аж земля здригалася, будинки підстрибували, деякі хати спалили, бо хтось повідомляв про місце перебування ворогів, хтось фільмував жахіття”, – розповідає Бутурлим.

“Я могла працювати на день 3 години, і це мій порятунок. У той час, коли ми працюємо інтелектуально, оці думки про війну, про смерть, про абсурдність буття — вони просто зникали”, – пригадує вона.

Після повернення у зруйнований Ніжин викладачка видала свій посібник – влітку минулого року. Тепер безкоштовно викладає орфографію дітям, які постраждали від війни.

Як повідомляло BitukMedia, викладачка історії України із прифронтового міста Часів Яр під Бахмутом на Донеччині Ніна Седаш перевіряє домашні завдання учнів та навчає їх попри постійні обстріли. Жінка не може покинути своїх котів і собак і виїхати. Військові поділилися із відчайдушною учителькою доступом до Starlink, аби спростити їй роботу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі