Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Подолала 681 км – на берег вимило пластикову качечку-рекордсменку

Важливо

13-річний шотландець Філіп Міллер знайшов на узбережжі острова Стронсей пластикову качечку. Вона виявилася “учасницею” рекорду Гіннеса 18-річної давнини. За цей час качечка пропливла 681 км.

Про це повідомляє ВВС.

Філіп розповідає, що вигулював пса біля океану і побачив качечку. Він підняв її і приніс додому. Хотів уже було викинути, як прочитав напис на іграшці – “Світовий рекорд із запливу качок. Ірландія, 2006 рік”.

Хлопець та його мама Маріон почали гуглити. Вони дізналися, що тоді у Дубліні вирішили встановити світовий рекорд із кількості пластикових качечок, яких спустили на воду. Для цього використали 150 тис. іграшок.

Їх спустили із мосту Міленіум-брідж у річку Ліффі. Так збирали гроші на благочинність.

Планували, що качечки проплевуть 1,6 км вниз за течією. Але деякі з них збилися із курсу і вийшли у відкрите море. У 2022-му, наприклад, таку качечку виловили біля острова Мен.

Іграшка має непоганий вигляд, зважаючи на мандрівку тривалістю 681 км, каже Маріон. Жовтий колір змився, але дзьоб все ще помаранчевий і чорні очі. І напис про рекорд зберігся надиво добре.

А науковці минулого року підрахували, що понад 171 трильйон шматочків пластику зараз плавають у світовому океані. Вони будуть розпадатися сотні років і можуть загрожувати морським мешканцям.

Як повідомляло BitukMedia, американський заповідник Мішн-Аранзас виставив на аукціон дивні предмети, які приносить морський приплив до берегів штату Техас. Серед лотів – лячні ляльки, заселені морською біотою, русалка зі скловолокна та протез ноги.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі