Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

124-річний фермер оголосив себе найстарішою людиною Землі (ВІДЕО)

Важливо

Житель Перу оголосив себе найстарішим чоловіком у світі і найстарішим з людей, які колись жили. Чоловік стверджує, що йому 124 роки. Тепер Марселіно Абад Толентіно може відібрати титул в 111-річного британця Джона Тінісвуда.

Про це розповідає Daily Mail.

Влада Перу стверджує, що колишній фермер Марселіно Абад Толентіно, уродженець регіону Уануко, народився 1900 року. Аж до 2019 року він жив без посвідчення особи. Зараз довгожитель перебуває на пенсії і живе в будинку для літніх людей.

5 квітня Толентіно виповнилося 124 роки

За даними країни, 5 квітня Толентіно виповнилося 124 роки. Це означає, що він може бути найстарішим чоловіком у світі та в історії. Офіційна Ліма подала заявку до Книги рекордів Гіннеса і чекає на її розгляд.

Що відомо про потенційного супердовгожителя? Толентіно осиротів у 7 років і ніколи не ходив до школи. Він жив у сільській місцевості, а коли подорослішав, почав займатися фермерством. Повідомляють, що Марсе вів здоровий спосіб життя, що позначилося на його міцному здоров’ї та доброзичливій вдачі. Своїм секретом тривалого життя Толентіно назвав вживання корисних продуктів, серед яких фрукти та м’ясо ягняти.

Наразі офіційно визнаним найстарішим чоловіком планети є 111-річний британець Джон Тінісвуд. Він народився 1912 року і брав участь у Другій світовій війні.

А абсолютний рекорд довголіття належить француженці Жанні Кальман (1875–1997), яка прожила, згідно з документами, 122 роки та 164 дні. Деякі дослідники піддають її вік сумніву, проте поки що саме вона офіційно вважається найстарішою людиною з людей, які коли-небудь жили на землі.

Як розповідало раніше BitukMedia, мастиф Бобі з Португалії більше не вважається найстарішим собакою світу. Книга рекордів Гіннеса позбавила його цього статусу через брак доказів віку тварини. За Боббі визнали рекорд в лютому 2023 року. А жовтні, коли йому було 31 рік і 5 місяців, пес помер.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі