П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Справедливе покарання? Банк опублікував дані клієнтів за відмову повертати “нечесні” гроші

Важливо

Найбільшій комерційний банк Ефіопії СВЕ назвав публічно імена клієнтів, які відмовилися повертати гроші, що опинилися на їхніх картках в результаті збою. Також він роздрукував обличчя цих людей та вивісив на банерах.

Про це повідомляє ВВС.

Банк каже, що в результаті збою електронних систем близько $14 млн опинилися у не тих руках, а точніше – не на тих рахунках. Збій стався місяць тому і тривав годину.

Близько 3/4 суми уже вдалося повернути – це виявилися чесні вкладники. Однак, частина клієнтів незаконно присвоїла кошти. Банк заздалегідь попередив, що усі, хто не повернув гроші, будуть арештовані. Однак це відмовилися зробити тисячі осіб.

Але проблема полягає у тому, що більшістю із, хто якомога скоріше зняв гроші, були студенти. Вони купили дорогі телефони, планшети, річні абоненти на користування інтернетом тощо – і їм просто нема чого повертати.

Банк розмістив на своєму сайті дані про людей, хто не повернув гроші – їхнє фото, номер банківського рахунку та суму, які людина, по-суті, вкрала.

Також банк розвісив банери у столиці країни, Аддіс-Абебі.

“Їм нікуди тікати. Тому що вони наші клієнти. Ми знаємо їх. Ми їх відслідковуємо, і вони понесуть законне покарання”, – каже керівник банку Абе Сано.

Загалом послугати СВЕ користуються 38 млн мешканців Ефіопії.

Як повідомляло BitukMedia, у Нідерландах заарештували 58-річного чоловіка, відомого як “ресторанний пірат”. Він став прокляттям власників ресторанів міста Делфт. За останні кілька років шахрай не оплатив рахунок в ресторанах щонайменше 127 разів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі