Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Просто підібрав на прогулянці – хлопчик випадково знайшов давньоримський золотий аксесуар

Важливо

12-річний британський школяр Ровен Бреннан із міста Богнор у графстві Сассекс випадково під час прогулянки із собакою знайшов частину давньоримського золотого браслету. Його мама, 44-річна Аманда, спочатку подумала, що це просто шматок металу у багнюці.

Про це повідомляє New York Post.

Сталася подія два роки тому.

Ровен постійно шукає всякі шматочки і постійно щось підіймає із підлоги, каже мама. А вона постійно свариться на нього – поклади, воно брудне.

Але цього разу Ровен переконував маму, що він знайшов справжнє золотого. Хоча жінка подумала, що це просто якийсь шматок проволоки чи щось подібне.

Однак пізніше до дому до родини прийшла перукарка, яка захоплюється пошуком скарбів із металошукачем. Вона показала фото знахідки лідеру їхньої групи скарбошукачів.

Той порадив звернутися до місцевого чиновника у справах знахідок, бо кожен скарб належить британській короні.

Чиновники проаналізувала знахідку Ровена, і дійшли виносновку, що це частина браслету під назвою армілла. Такі видавали римським солдатам як особливу відзнаку.

"Rowan has always been into finding all sorts of bits and pieces, he's very adventurous and is always picking stuff up off the floor," Amanda explained.

Хоч це і не великий скарб, але Ровен радий. Каже, це вражаюче – знайти таку річ, просто вигулюючи собаку.

Як повідомляло BitukMedia, англієць 67-річний Річард Брок знайшов найбільший золотий самородок в Англії – вагою 64,8 грамів. Чоловік того дня брав участь у спільних пошуках із іншими ентузіастами. Він запізнився на годину, та ще й у нього зламався металошукач.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі