П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

День був нещасливим від самого початку – чоловік знайшов рекордний золотий самородок

Важливо

Англієць 67-річний Річард Брок знайшов найбільший золотий самородок в Англії – вагою 64,8 грамів. Чоловік того дня брав участь у спільних пошуках із іншими ентузіастами. Він запізнився на годину, та ще й у нього зламався металошукач.

Про це розповідає Sky News.

Брок захоплюється пошуком металів уже 35 років. Але того дня все йшло шкереберть. Чоловік мав брати участь у пошуках разом із групою інших ентузіастів. Він проїхав 3,5 год від графства Сомерсет до графства Шропшир. Пошуки мали відбуватися на полях одної із місцевих ферм у селі Мач Венлок .

Коли він приїхав, то зрозумів, що запізнився на цілу годину – його товариші уже копають. Після того, як Брок дістав свій новий металошукач, той вийшов з ладу. На щастя, у чоловіка був старенький перевірений прилад – хоч той теж був несправним.

Брок пошукав лише близько 20 хв, як знайшов великий – за мірками Англії – самородок. Він був на глибині близько 18 см.

Чоловік каже, що подумав, що “пропустив увесь двіж” і тому не міг повірити у своє везіння.

“Це демонструє, що немає значення, яким приладом ви користуєтеся. Якщо ви налаштовані відшукати щось і уважно стежите за тим, що ховається під землею – ось це має значення”, – каже чоловік.

Самородок уже назвали Гірос (Hiro’s). Його приблизна вартість – 30 тис. фунтів (близько $37,8 тис.). Його виставлять на аукціон 1 квітня.

Село Мач Венлок стоїть біля залізниці. Вважають, що тут раніше проходили вагові потяги із Уельсу, який багатий на золоті запаси. У Вельсі знаходять і більші самородки.

Як повідомляло BitukMedia, “Велика золота знахідка століття” в Норвегії була виявлена після того, як лікар Ерленда Бора порадив йому знайти заняття на свіжому повітрі. 51-річний аматор з металошукачем зірвав археологічний джекпот. Норвежець знайшов артефакти, яким близько 1500 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі