П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Їсти, молитись, висипатись: помер найстаріший чоловік у світі

Важливо

Пішов з життя Хуан Вісенте Перес Мора з Венесуели, найстаріший чоловік у світі. Довгожителю було 114 років. Про це повідомив президент країни Ніколас Мадуро в соцмережі X.

Мадуро висловив співчуття родині Перес Мора та всім жителям міста Ель-Кобре, в якому народився рекордсмен. За даними газети El Nacional, чоловік помер у віці 114 років та 339 днів незадовго до свого 115-річчя через респіраторні ускладнення.

У травні 2019 року Перес Мора відсвяткував своє 110-річчя, ставши першим відомим чоловіком-довгожителем з Венесуели. Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, він був визнаний найстарішим з живих чоловіків у 2022 році, коли йому було 112 років. До цього найстарішим чоловіком у світі вважався іспанець Сатурніно де ла Фуенте Гарсіа, який помер у віці 112 років. Венесуелець також входив в топ 4 найстаріших чоловіків у світовій історії.

Хуан Вісенте Перес Мора народився 1909 року і був 9-м з 10 дітей у сім’ї. У віці п’яти років Хуан почав допомагати батькові збирати цукрову тростину. Пізніше Перес став шерифом і відповідав за вирішення земельних і сімейних суперечок, продовжуючи працювати в сільському господарстві. Він зізнавався, що праця допомогла йому дожити до такого віку. Своє довголіття Перес Мора також пояснював “повноцінним відпочинком, гарним сном та щоденним вживанням склянки бренді”.

Як пише El Nacional, життя чоловіка пройшло мирно. Він добре харчувався, молився, пив воду та рано лягав спати. Перес Мора мав 11 дітей, 41 онука, 18 правнуків та 12 праправнуків.

Як розповідало раніше BitukMedia, 11 березня жителька  Колиндянської громади на Тернопільщині Марія Дребіт відзначила своє 100-річчя. Жінка поділилася секретом довголіття.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі