П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Безпечна освіта: у Харкові завершили будівництво першої підземної школи

Важливо

20 кабінетів для 900 дітей. У Харкові закінчили будувати першу підземну школу. Поки тривають останні приготування перед відкриттям.

Як зазначив міський голова Ігор Терехов, приміщення звели з дотриманням усіх вимог безпеки.Підземна школа має 20 класних кімнат і розрахована на прийом 900 учнів у дві зміни. 

За словами мера, набір учнів на наступний навчальний рік майже завершили. Цьогоріч школа готується прийняти 600 малих харків’ян.

“Ми плануємо продовжити будівництво подібних шкіл у інших районах міста, аби забезпечити усім нашим дітям рівний доступ до якісної та, що найважливіше, безпечної освіти”, – зауважив Ігор Терехов.

Фото – Ігор Терехов/X

Нагадаємо, у жовтні 2023-го року Терехов повідомляв, що будівництво школи планують завершити до нового року, а навчання у ній розпочнеться  у березні 2024-го.

Цього навчального року школярі в Харкові три-чотири рази на тиждень відвідують офлайн-заняття в метро. Під навчальні класи там відібрали п’ять станцій метро для 60 класів на 1003 дитини.

Відкрити підземні школи планують і в Запоріжжі. Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров зазначав, що їх буде близько 50. Однак цифра не остаточна.

Як розповідало раніше BitukMedia, у відомій відеогрі тепер можна ходити по Майдану Незалежності і допомогти відбудові України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі