Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пережила війну та 10 років у Сибіру – учасниця УПА відзначила сторіччя

Важливо

11 березня жителька  Колиндянської громади на Тернопільщині Марія Дребіт відзначила своє 100-річчя. Жінка поділилася секретом довголіття.

Про це повідомляє пресслужба Чортківської РВА у Facebook.

Марія народилася на окупованій радянською владою частині нинішньої Тернопільщини, тож її родина пережила Голодомори. Уже в 10 років дівчинка лишилася без батька. Під час Другої світової Марія долучилася до лав УПА.

Пізніше її разом із 1-річним сином Михайликом вивезли до Сибіру на 10 років. Дорога зайняла сім тижнів. У поїзді потерпали від нестачі їді та нелюдського ставлення наглядачів. Її чоловік у той час відбував покарання у в’язниці.

Після повернення Марія долучилася до післявоєнної відбудови та народила доньку Галину. Галина та її чоловік Богдан зараз доглядають за жінкою.

Довгожителька народила двоє дітей, дочекалася 4 внуків, 6 правнуків. Має і зараз добру пам’ять.

Марія Дребіт ділиться секретом свого довголіття: віра в Бога, чесність, доброта, а ще — не переїдати.

Як повідомляло BitukMedia, колишній пілот Королівських ВПС Великої Британії піднявся в небо на Spitfire у віці 102 років. Джек Хеммінгс вважається найстарішим пілотом, який керував літаком Другої світової війни. Його 20-хвилинний політ мав на меті зібрати гроші для благодійної організації, співзасновником якої він був майже 80 років тому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі