П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Подарунок Кобі Браянта батькові продали з аукціону за рекордні $ 927 тис.

Важливо

У США майже за 1 млн доларів продали чемпіонський перстень легенди “Лос-Анджелес Лейкерс” Кобі Брайанта. Баскетболіст отримав його після переможного фіналу НБА 2000 року та подарував батькові.

Про це повідомляє аукціонний дім Goldin у соцмережі X.

Фінальна ціна лота – 927 тис. доларів. Цей продаж побив попередній рекорд 2021-го, коли на аукціоні було придбано титульний перстень Білла Рассела 1957 року за 705 тис. доларів.

Перстень Брайанта прикрашений 40 діамантами і виготовлений з 14-каратного золота. Загальна вага виробу 59,6 грамів. На ньому зображено логотип “Лейкерс”, напис “Чемпіони світу”. На зворотньому боці – ім’я Браянта та результат “Лейкерс” у сезоні – 67-15 у регулярці та 15-8 у плей-оф.

Фото – goldinauctions.com

Чемпіонський титул, який “Лейкерс” завоювали у 2000 році, став для Кобі першим з п’яти. Лос-Анджелес переміг Індіану в шести іграх завдяки дуету Браянта та Шакіла О’Ніла, який став MVP фіналу.

Кобі Брайант виступав у НБА лише за “Лос-Анджелес Лейкерс” протягом 20 сезонів. За цей час він виграв п’ять чемпіонських титулів, 15 разів його включали до збірної всіх зірок НБА. Він став найкращим снайпером за всю історію клубу. Також спортсмен двічі ставав олімпійським чемпіоном у складі збірної США. Член залу слави баскетболу.

Легендарний гравець завершив кар’єру 2016-го. 26 січня 2020 року у віці 41 року Брайант загинув під час аварії приватного вертольота S-76 у Каліфорнії. У катастрофі загинули ще 8 людей, серед яких його 13-річна донька Джанна.

Фото – kobebryant/instagram

Як розповідало раніше BitukMedia, шість кросівок Майкла Джордана продали за 8 млн доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі