Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Злодії не змогли викрасти електрокар – сіла батарея

Важливо

В Каліфорнії чоловіки намагалися викрасти електрокар Tesla. Зловмисники не звернули увагу, що акумулятор автівки був заряджений лише на 1% – не дивно, що під час гонитви машина зупинилась просто посеред вулиці.

Про це повідомляє місцевий телеканал KTLA 5.

Зловмисники викрали Tesla Model S у Лос-Анджелесі. Хазяйкою електрокара виявилася репортерка телеканалу Fox 11 Сьюзан Хірасуна. Жінка прийшла на концерт з подругами, а автомобіль запаркувала поблизу. За кілька годин вона виявила, що Tesla зникла.

“Я запаркувалася на вулиці, повернулася та не знайшла її на місці. Відкрила програму, виявилося, що вона кудись їде. Навіть не стала дзвонити 911, а одразу пішла у відділок поліції. Спілкуючись зі співробітниками, почула, як по рації хтось говорить про небезпечне водіння, і зрозуміла, що йдеться про мою машину. Поліцейські навіть думали протаранити її, але я переконала їх не робити цього”, — згадує журналістка.

Сьюзан повідомила поліції місцезнаходження автомобіля – воно висвічувалося в додатку – і зазначила, що заряд акумулятора Tesla не перевершує 1%.

Дізнавшись про це, правоохоронці вирушили за злочинцями, чекаючи, коли машина зупиниться. Гонитва дійсно була недовгою: через 15 хвилин електрокар затих посеред вулиці. Очевидно, заряд машини остаточно вичерпався.

Як розповіла Сьюзан Хірасуна, у машині сиділи 2-3 людей. Один з них також виявився підозрюваним у нападі на людину.

Незабаром Tesla повернеться власниці. Наразі автомобіль перебуває в ремонті. Сьюзан зазначила, що ретельніше стежитиме за безпекою своєї машини. Зокрема, за її словами, злочинці проникли в авто через багажник, який не був надійно захищений, тому що Сьюзен не встановлювала режим паркування. Тепер вона завжди буде користуватися цією функцією, щоб захиститися від потенційних зловмисників.

Як розповідало раніше BitukMedia, британська поліція знайшла спорткар Ferrari F512M, який викрали в австрійського гонщика “Формули-1” Герхерда Бергера ще у 1995-му. Її намагалися продати незаконно до США, але втрутилася компанія-виробник.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі