П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Всинови яйце пінгвіна”: запустили акцію, яка допоможе вберегти птахів від вимирання

Важливо

Всім, кому набридло купувати шоколадні яйця, загорнуті у фольгу з передбачуваними мотивами зайчиків, цьогоріч пропонується альтернатива. У Південній Африці всі охочі зможуть придбати яйце, з якого вилупиться живий пінгвін. Така акція покликана допомогти вберегти птахів від вимирання.

Про це пише Reuters.

От тільки після купівлі нести яйце додому не доведеться — Південноафриканський фонд охорони прибережних птахів (SANCCOB) у такий спосіб збирає пожертви для покриття витрат на вирощування пінгвінів. З початку року природоохоронці інкубували понад 200 яєць африканських пінгвінів, які перебувають під загрозою зникнення. Раніше їх врятували з двох колоній.

Африканський пінгвін — єдиний вид, який розмножується на континенті, він колись був найпоширенішим морським птахом Південної Африки. Однак у 2024 році популяція скоротилась до менш ніж 10 тис. гніздових пар, тобто залишився лише 1% з 1 мільйона, які існували ще століття тому.

“Такими темпами, а йдеться про 8% втрат щороку, ми очікуємо вимирання пінгвінів до 2035 року”, – розповіла Ронніс Деніелс з SANCCOB. “Дика популяція врятувати сама себе не зможе”. Птахам найбільше загрожує промислове рибальство, яке спустошило запаси сардин і анчоусів, від яких залежить життя пінгвінів.

“У цей час, коли всі думають про шоколадні цукерки та пухнастих зайчиків, ми б хотіли, щоб ви … усиновили пінгвіняче яйце”, — сказала волонтер Нікі Шедболт. І додала, що для фонду охорони прибережних птахів дійсно дорого виростити пінгвіна з яйця до стану його зрілості. Поки птаха можна повернути у дику природу проходить чотири місяці.

Як розповідало раніше BitukMedia, зоопарк Детройта (США) опублікував відео зі зворушливими моментами шлюбного сезону пінгвінів. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі