П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Холодильник – то символ: чоловік підкорив Кіліманджаро з 30-кілограмовим “багажем” (ВІДЕО)

Важливо

Британець Майкл Коупленд здійснив сходження на Кіліманджаро, маючи за спиною 30-кілограмовий холодильник. У минулому чоловік вже підкорив три найвищі гори Великої Британії з тим самим незвичайним та, за його словами, символічним вантажем.

Про це повідомляє BBC.

Житель Стаффорд Майкл Коупленд у минулому служив в армії, а після звільнення зайнявся бодібілдингом та альпінізмом. Раніше він вже виконав британський челендж Трьох вершин: підкорив три найвищі гори в Англії, Шотландії та Уельсі. І тоді теж – з холодильником.

Вулкан Кіліманджаро, що спит, став його наступною метою. За його словами, вибір найвищої точки Африки обумовлений тим, що на неї можна піднятися без спеціального спорядження.

Крім спортивного досягнення, 39-річний Майкл Коупленд мав і благодійні цілі. Похід чоловіка став частиною кампанії зі збору коштів для благодійної організації, а також привернення уваги до проблем людей з ментальними захворюваннями. Альпініст пояснив, що його “багаж” за спиною – то символ тяжкості тягаря, з яким вони щодня стикаються.

Каже, що почувався “розгубленим” після того, як залишив армію в 2007 році, до якої він пішов підлітком, і боровся з обсесивно-компульсивними схильностями. А от підняття холодильника розміром 80 на 40 см допомогло йому розпочати ширшу розмову про психічне здоров’я.

“Різні цілі я ставлю собі із 15 років, тепер вони стали частиною моєї особистості. Фізичні випробування були для мене способом подолати невпевненість у собі. Це почалося в армії, відтоді настрій мене не покинув. Під час занять спортом і наодинці з природою я почуваюся найкраще”, – ділиться Коупленд.

“Всі завжди ставлять одне й те саме питання: “Навіщо холодильник? Але відповідь завжди одна. Справа не в холодильнику, це міг бути будь-який дуже незручний предмет. Це те, що він символізує – психічне здоров’я”.

“Це дуже незручно і дуже важко нести на плечах, і про це незручно говорити. Тож холодильник — це спосіб змусити людей говорити та відкрито розповідати про своє психічне здоров’я”, – пояснює підкорювач вершин.

Раніше BitukMedia розповідало про альпініста без обох ніг та 7-х пальців на руках, який підкорив Еверест.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі