Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український скульптор отримав престижний статус у Королівському товаристві художників Великої Британії

Важливо

Український скульптор Олексій Лідаговський став постійним членом Королівського товариства художнииків Великої Британії. Митець виїхав із країни після початку повномасштабного російського вторгненення. Визнання серед британських колег стало приємним сюрпризом, каже він.

Про це повідомляє The Guardian.

Лідаговський розповідає, що про прийняття у постій члени Королівського товариства художників дізнався на свій День народження. Тому це стало приємним сюрпризом.

Лідаговський пояснює, що із дому виїжджали заради доньки. Опинившись за кордоном художник включився у культурне життя Британії. Минулого року Лідаговський представив свої роботи на виставці Winter Sculpture Park у Бекслі, що знаходиться на південному сході Лондона.

“Коли ми виїжджали з України, щоб врятувати нашу доньку, то навіть не уявляли, що це триватиме так довго. Починаючи спочатку тут, у Великобританії, як біженець, для мене було дуже важливо залишитися в своїй професії, оскільки я відчував, що втратив свій голос і мову”, – розповів скульптор.

Як повідомляло BitukMedia, український митець Олег Жинтичка розробив новий алогритм для GPT-бота від OpenAI. Назвав його XFutuRestyle та створив за допомогою нього зображення. Твір став єдиним на виставці у лондонській галереї The Holy Art, створеним за допомогою ШІ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі