Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Шлюбний сезон у зоопарку: самці пінгвінів обирають своїм коханим найгарніші камінчики (ВІДЕО)

Важливо

Зоопарк Детройта (США) опублікував відео зі зворушливими моментами шлюбного сезону пінгвінів. Ці птахи відомі тим, що можуть створювати пару на все життя. Пінгвіни добиваються уваги своєї “половинки” підношенням різнокольорових шармів, якими їх забезпечують працівники зоопарку.

Кадри з пінгвінами цьогорічного шлюбного сезону стали вірусними — люди захоплюються ніжними жестами цих неймовірних істот. В період залицяння пінгвіни ретельно вибирають своїм “половинкам” найкрасивіші гладкі камінці. За словами біологів, якщо самиці пінгвіна сподобається подарунок, вона покладе його у гніздо, аби показати, що тепер вони можуть будувати його разом і готуватися до кладки яєць.

На відео, яке стало вірусним, видно, як працівники приносять птахам різнокольорові камінці. Їх нетоксичними фарбами розфарбували малюки та підлітки – відвідувачі зоопарку.

Птахи підходили до каміння і ретельно обирали той, який їм подобався. Як тільки вдавалось надійно схопити камінчик, пінгвін “злітав”, перевалюючись або підпливаючи до обраної ним коханої, підносив їй скарб.

Детройтський зоопарк є резиденцією захисного центру The Polk Penguin Conservation Center. Там мешкають десятки пінгвінів, за якими можуть спостерігати відвідувачі. Спостерігати за шлюбним сезоном пінгвінів буває дуже цікаво та потішно. Вони часто “співають”, лаються, крадуть один в одного камінчики і навіть можуть побитися.

А от ще одне миле відео з пінгвінами. Це “цукерково-букетний” період мешканців іншого зоопарку – в Единбурзі (Шотландія).

Раніше BitukMedia розповідало про пінгвінку з катарактою, яка знайшла собі поводиря серед зграї.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі