Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Водить до годівниці – пінгвінка із катарактою знайшла поводиря серед зграї

Важливо

Самиця африканського пінгвіна із кличкою Сквід із птахопарку “Пташинний світ” у британському графстві Суррей, із дитинства страждає на катаракту. Тож вона знайшла товариша із кличкою Пінгвін, який водить її до годівнички. Історія того птаха теж непроста.

Про це розповідає ВВС.

Катаракта проявилася у Сквід, ще коли вона була пташеням. Пінгвін допомагає подрузі іти на годування ще із юного віку.

“Ці двоє потоваришували ще з юного віку. Вона стала ходити за ним, коли надходив час їсти”, – розповідає доглядальниця Поллі Брамхем.

Цікаво, що Пінгвін вилупився на стільки слабким, що ніхто не очікував, що він виживе. Тож йому навіть не дали ім’я, а до зграє пустили значно пізніше, коли йому стало трохи краще.

Пінгвін багато контактував із людьми, був дуже “ручним” лиш згодом навчився, як бути птахом. Але з того часу, як він потоваришував зі Сквід, вони допомагають одне одному.

“Вони поки не утворили пари. Але пінгвіни утворюють подружжя на усе життя. Поки що вони дуже сумісні як друзі”, – кажуть у “Пташинному світі”.

Як повідомляло BitukMedia, антарктичних пінгвінів та їхніх малюків показали українські полярники зі станції “Академік Вернадський”. Настільки зблизька вони показали птахів з пташенятами вперше.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі