Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

144 роки після початку робіт: назвали терміни завершення одного з найзнаменитіших довгобудів в історії

Важливо

Будівництво храму Святого Сімейства у Барселоні завершиться у 2026 році. Це відбудеться у 100-річну річницю від дня смерті архітектора Антоніо Гауді. Зведення собору виходить на фінішну пряму, але нюансів, як і раніше, вистачає.

Про це пише The Guardian.

Собор Святого Сімейства в Барселоні, більш відомий як Саграда Фамілія, зводять з 1882 – за понад 140 років він встиг стати одним з найвідоміших довгобудів світу.

За словами Естеве Кемпса, президента будівельної компанії, яка займається зведенням храму, роботи будуть завершені у 2026-му році. На це є гроші та матеріали. Це означає, що Саграда Фамілія набуде завершеного вигляду до століття від дня смерті іспанського архітектора Антоніо Гауді — саме він розробив проєкт храму.

Розповідаючи про завершення будівництва, Кемпс уточнив, що роботи над скульптурами та іншими декоративними елементами триватимуть і після 2026 року, а точніше – до 2034-го.

У планах значиться зведення сходів, які вестимуть до майбутнього головного входу. Хоча деякі дослідники спадщини Гауді сумніваються, що архітектор задумував ці сходи, Кемпс стверджує, що всі роботи ведуться у суворій відповідності до проєкту 1915 року за підписом Антоніо Гауді. Втім, останнє слово у цьому питанні залишається за мерією Барселони.

Нагадаємо, будівництво храму почалося у 1882 році на приватні пожертвування. Загалом монументальна споруда складатиметься з 18 веж, що символізують біблійні постаті — Ісуса, Марію, чотирьох євангелістів та 12 апостолів. По завершенні всіх робіт висота храму становитиме 172,5 м – це зробить його найвищою будівлею Барселони.

Саграда Фамілія – одна з візитівок Барселони. Понад 3,5 млн відвідувачів щороку роблять храм найбільш відвідуваною пам’яткою Іспанії та одним з найпопулярніших монументів в Європі.

Раніше BitukMedia розповідало про черговий амбітний проєкт: у пустелі будують найдовший підвісний басейн у світі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі