Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Черговий амбітний проєкт: у пустелі будують найдовший підвісний басейн у світі (ВІДЕО)

Важливо

Влада Саудівської Аравії анонсувала черговий амбітний проєкт — будівництво найдовшого у світі басейну. Він розташовуватиметься на даху суперлюксового готелю на 250 номерів. Плаваючи в басейні, гості зможуть милуватися пустельними пейзажами навколо.

Про це розповідає Daily Mail.

Готель Treyam з басейном завдовжки 450 м на даху, наче міст, перетинатиме одну з дрібних морських лагун на південному краю затоки Акаба. Висота “мосту” з номерами, ресторанами, спа та іншими приміщеннями всередині становитиме 32 метри над рівнем води, а басейн розташовуватиметься на 4 метри вище.

Заплановано, що Treyam стане частиною іншого футуристичного проєкту – міста NEOM. Його будівництво почалося 2017 року на північному заході Саудівської Аравії, на березі Червоного моря та затоки Акаба. Територія цього міста в пустелі за своїми розмірами можна порівняти з територією Бельгії.

Нагадаємо, у липні 2022 року почалося будівництво The Line — найбільшої будівлі з усіх, які будь-коли були побудовані на Землі. Висота цього фантастичного “міста в місті” складе 500 м, ширина – 200 м, а довжина – цілих 170 кілометрів!

Планується, що пересуватися The Line можна буде за допомогою ультрашвидкісної транспортної системи. Зовні будівля буде покрита дзеркальними панелями, що дозволить їй повністю злитися з навколишнім краєвидом.

Будівля, коли її добудують, має стати не лише найбільшою в історії, а й найбільш екологічною у світі, а також (формально) безвуглецевою. Жити у ній зможуть 5–9 млн (!) людей.

Крім The Line у місті NEOM, просто серед розпеченої пустелі, планується будівництво гірськолижного курорту та Oxagon’а – морського порту футуристичної шестикутної форми. Будівництво міста передбачається завершити до 2050 року, а витрати на його будівництво можуть сягти трильйона доларів.

Як розповідало раніше BitukMedia, британське архітектурне агентство Foster + Partners працює над амбіційним проєктом будівництва найвищого хмарочоса у світі. Його планують звести в Ер-Ріяді, столиці Саудівської Аравії. Будівля має сягнути двох кілометрів заввишки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі