Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Новий робот-собака із ШІ може метляти хвостом і гавкати протягом 12 годин

Важливо

Китайська компанія Elephant Robotics оголосила глобальний реліз роботизованого собаки-компаньйона metaDog. Ззовні схожий на хаскі або на шіба-іну, залежно від моделі, “пес” здатен розрізняти понад 30 голосових команд та працювати 12 годин.

Про це повідомляє UPI.

Про іграшку metaDog говорили ще із восени минулого року. Але придбати робота-пса по всьому світу стало можливо лише із 22 березня.

За словами компанії, дизайн цуценяти був натхненний популярними породами хаскі та шиба-іну. Робот відповідає на дотик і звук включаючи понад 30 голосових команд.

MetaDog спілкується із власниками за допомогою гавкоту, виття, рухів головою й очей. Батарея здатна працювати 12 годин без підзарядки.

У Elephant Robotics кажуть, їх винахід – ідеальні рішення для людей, які хотіли б мати собаку, але не можу його собі дозволити із різних причин. А також metaDog допоможе людям, які страждають на самотність. Зокрема, серед людей похилого віку.

Як повідомляло BitukMedia, компанія Sony анонсувала в Японії програму опіки над собаками-роботами ERS-1000 Aibo, від яких вирішили відмовитись власники. Електронні вихованці знайдуть нову домівку у медичних закладах та закладах догляду за хворими.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі