П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Виробник візьме опіку над собаками-роботами, від яких відмовилися власники

Важливо

Компанія Sony анонсувала в Японії програму опіки над собаками-роботами ERS-1000 Aibo, від яких вирішили відмовитись власники. Електронні вихованці знайдуть нову домівку у медичних закладах та закладах догляду за хворими.

Про це пише The Verge.

Sony Japan запускає спеціальну програму для прийомних батьків Aibo – нову екологічно стійку ініціативу, яка дозволяє роботам-собакам Aibo ERS-1000 знайти новий постійний дім та скоротити електронні відходи.

Згідно з інформацією на сайті, програма призначена “для власників, які припинили користуватися Aibo”. Sony візьме в дар роботів, якими вже не користуються, забезпечить їм належне обслуговування і знайде нові домівки. Пропозиція призначена власникам ERS-1000, які скасували свій план Aibo Cloud, а тепер можуть пожертвувати гаджет на гідну справу.

Постер “Програми прийомних батьків Aibo”. Зображення – Sony

Sony ERS-1000 Aibo випустили у 2018 році за ціною 2900 доларів. Йдеться про цуценя зі штучним інтелектом, оснащене зовнішніми камерами та сенсорними датчиками, які реагують на те, що ви його пестите. Aibo заробив репутацію “розумного, здібного пристрою, який ідеально імітує справжнього собаку”. Але на відміну від справжнього, електронний має короткий час автономної роботи, не може виходити надвір і дуже дорогий.

Повідомляють, що Sony стягуватиме плату з потенційних “прийомних батьків” за “забезпечення лікування всиновленого Aibo”. Є й уточнення: залежно від стану ваш Aibo може бути використаний для “лікування (обслуговування) інших Aibo”. Отже, це про донорство електронних органів.

“Власникам, які зроблять пожертву на “Програму прийомних батьків Aibo”, пізніше надійшлють лист подяки та невеликий подарунок”, — зазначається на офіційному сайті.

Sony планує у подальшому передати робособак до медичних закладів, будинків для людей похилого віку та інших соціальних закладів, аби емоційно підтримати підопічних цих організацій.

The Verge вважає, що ERS-1000 Aibo підходять для емоційної підтримки їхніх власників: пристрої реагують на голос і дотики за допомогою спеціальних датчиків. Собаки-роботи також оснащені камерою, яка дозволяє їм розпізнавати своїх господарів.

Повідомляють, що перед відправкою співробітники Sony проведуть технічний огляд пристроїв і за потреби проведуть ремонт. Поки програма доступна лише в Японії.

Як розповідало раніше BitukMedia, студентка інженерного факультету у американському Вермонті Джесіка Кард об’єднала культову балакучу іграшку Фербі із популярним нині ChatGPT. Іграшка поділилася із дівчиною планами, як Фербі могли б захопити світ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі