Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Росіяни витратили сотні ракет і безпілотників на фейкові українські цілі – CNN

Важливо

Російські війська витратили сотні ракет і безпілотників, бо прийняли муляжі за справжню українську військову техніку. Так українські війська рятують гармати М777, гаубиці Д-20 радари та ППО.

Про це повідомляє CNN.

Копії українських гармат-гаубиць Д-20, гаубиць американського виробництва М777, мінометів, радіолокаційних систем та засобів ППО створюють у невеликому ангарі. Виробництвом займаються фахівці із “Метінвест”.

Муляжі не лише позбавляють росіян зброї, а й зменшують вартість війни. Якщо справжня гармата М777 коштує кілька мільйонів доларів, то муляж зі старих каналізаційних труб коштує $1000, що значно дешевше від дрона чи ракети.

Майстри розповіли, що найкращий виріб – той, який росіяни знищують швидко. Якщо по муляжу тривалий час не “прилітає”, значить копія невдала.

Важливо дотримуватися балансу матеріалів. Основу роблять із фанери, вона дешева. Але типлова сигнатура у неї не така, як у броні, тому дрони і ворожі радари розпізнають підробку. Аби цього не було, потрібно додати правильну кількість металу.

Якщо спочатку муляжі були грубими, то зараз, із постачанням усе кращого озброєння, майстрам доводиться підвищувати свою майстерність, кажуть у майстерні.

Як розповідало BitukMedia, y Києві відкрили магазин SmartWar, де можна купити важкі ударні дрони. У магазині працюють захисники Маріуполя. Там також можна купити муляжі озброєння.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі