Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Харкові випустили 3 тис. врятованих кажанів

Важливо

24 березня волонтери Центру реабілітації рукокрилих та харків’яни випустили на волю 3 тис. кажанів, врятованих у місті. Загалом же за цю зиму волонтери допомогли найбільшій кількості рукокрилих за 10 років. Їх звозили із усієї України.

Про це повідомляє Суспільне.

“Всього за зимову реабілітацію з листопада по березень у нас є понад 6,5 тисяч врятованих кажанів з різних куточків України й сьогодні ми випустили три тисячі кажанів, які були врятовані саме в місті Харкові. Інших ми повернемо в ті міста, з яких вони були врятовані. У нас будуть випуски ще в Полтаві, Дніпрі, Кривому Розі, Кропивницькому, Києві, Рівне, Львові й ще в багатьох інших містах”, – розповіла фахівчиня центру Альона Шуленко.

Кажани страждають через війну, розповідає волонтерка, і кількість підопічних у центрі збільшилася. Так, вони залітають через вибиті шибки у приміщення і потрапляють у пастки. Іноді вибухом із балкона зриває обшивку і кажани, які ховалися за нею, падають на землю.

“У нас були кажани, яких нам привозили після прямих влучань у будівлю. У них були черепно-мозкові травми, контузії, вони були в дуже поганому стані з якимись фізичними травмами й, на жаль, дуже важко таких кажанів реабілітувати. Більшість з них гине, тому що ці травми дуже серйозні”, – каже Шуленко.

Однак, припускає вона, люди просто стали частіше повідомляти про кажанів, які потрапили у біду.

Як повідомляло BitukMedia, у Полтаві з балкона восьмого поверху викинули 1600 кажанів. Тільки частину з них вдалося врятувати працівникам Українського центру реабілітації рукокрилих. Загалом рятувальна операція тривала добу. Йдеться про рудих вечірників, які занесені до Червоної книги України та потребують охорони.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі