П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Не збираюся впадати у відчай”- шкільна вчителька самотужки збирає дрони

Важливо

62-річна вчителька початкових класів зі Стебника на Львівщині Наталія Беднарчик із Різдва почала самотужки збирати дрони для передової. Героїзмом це не вважає. Каже, таке зайнятя допомагає не зійти з розуму.

Про це розповідає Високий Замок.

Беднарчик – громадська діячка, волонтерка, депутатка Дрогобицької міської ради. Вона долучилися до проєкту  “Дрогобицькі пташки братам по зброї”. Безпілотники, які вона збирає, спочатку проходять тестування, а потім відправляються на фронт.

Перший дрон Беднарчик придбала за кошти, які її учні зібрали під час колядок із вертепом на Різдво. Пізніше познайомилася із молоддю, які планували запустити процес виробництва соціального дрона.

“Для мене виробництво дронів не є хобі. Це радше заняття, щоб не зійти з розуму: від інформації про війну, від масового негативу. Це розуміння того, що можеш щось зробити для перемоги”, – розповідає Беднарчик.

Викладачка володіла технікою пайки, тож зрозуміла, що скласти дрон не надто важко. Займатися цим почала після Різдвяних свят. Зібрала уже п’ять безпілотників і замовила деталі для ще п’ятьох. Деталі замовляє з Китаю чи на сайті оголошень.

“Згодом зрозуміла, що кожна сім‘я здатна закупити один дрон для фронту, — каже Беднарчик. — Чому люди це не роблять? Допомоги із заходу на фронт є недостатньою, а зброя потрібна щодня”.

“Я не вважаю це якимось героїзмом, — каже про свою діяльність викладачка — Це війна новітніх технологій і дронів. Не збираюся впадати у відчай чи депресію. Дрони — це дуже важливо. Тому, працюємо!”.

Як повідомляло BitukMedia, 5-річний Андрій та 6-річна Мирослава із Запоріжжя збирають гроші на потреби українських захисників. Їхні мами виготовили уже понад 2 тис. пряників та цукерок, а діти допомогли обміняти їх на донати на вулиці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі