Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Понад 2 тис. солодощів – пара молодших школярів збирають гроші на ЗСУ

Важливо

5-річний Андрій та 6-річна Мирослава із Запоріжжя збирають гроші на потреби українських захисників. Їхні мами виготовили уже понад 2 тис. пряників та цукерок, а діти допомогли обміняти їх на донати на вулиці.

Про це розповідає Суспільне.

Загалом юні волонтери разом із мамами змогли зібрати уже понад 60 тис. грн. Фіксованої ціни на ласощі немає.

“Ми пропонуємо людям, щоб вони донатили, а ми їм дамо смаколики. Пряник, льодяник і фріпси”, – каже Мирослава.

“Мама випікає, а я допомагаю пакувати”, – розповідає дівчинка.

Її мама – Тетяна – і вигадала збирати гроші таким чином у жовтні минулого року.

“Вирішила зробити пряники та вийти до людей. Перший раз ми були у нашому парку у “Дубовому гаю”. Там ми, здається, 860 гривень зібрали”, — пригадує жінка.

Фото: Суспільне

5-річний Андрій доєднався до Мирослави пізніше.

“Щоб росіяни не прийшли у наше місто”, – пояснює свою мотивацію хлопчик.

“Дитина вдома бере свою найбільшу купюру, яка є в гаманці, що йому дарували на день народження, підходить до тата і каже: “Тато, якщо я ці гроші зараз задоначу, чи закінчиться швидше війна?”, — розповідає його мама Катерина.

Андрій та Мирослава волонтерять уже півроку. За цей час їхні мами виготовили понад 2 тис. ласощів. Діти вже задонатили на дрон, пікап, тепловізори та прилади нічного бачення. Гроші пішли 98-ій, 108-ій, зараз збираємо на 65 бригаду. Усі вони воюють на Запорізькому напрямку.

Андрій каже, що хоче, “щоб скоріше війна закінчилася і я зі своєю родиною поїхав на море”. А Мирослава – “щоб Україна перемогла і щоб хлопці повернулися додому”.

Як повідомляло BitukMedia, у литовському Cеймі провели виставку робіт Дитячого батальйону “Бандерівці” з Рожищенської громади на Волині. Його учасники розмолювали кулемети, уламки російських ракет та іншу зброю. Виставку присвятили до початку російського повномашстабного вторгнення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі