Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Колишня нацгвардійка і дружина захисника створює ляльки-обереги для наших воїнів (ВІДЕО)

Важливо

Колишня службовиця Нацгвардії Юлія Кушнір  із Луцька виготовляє ляльки-обереги для українських військових. Каже, часто чує прохання, щоб лялька була візуально схожою на власника – волоссям чи шевроном.

Про це розповідає Суспільне.

Юлія розповідає, що перші ляльки з’явилися зі шматочків тканини, які лишалися після шиття одягу для її дітей. Сталося це вісім років тому. Вони були не на військову тематику.

Потім жінка вступила для Нацгвардії, і часу на шиття бракувало. Коли чоловіка перевели в інше місто, Юлія вирішила, що родина має бути разом. Тому звільнила зі служби, переїхала разом із чоловіком і повернулася до гобі. Та вирішила шити ляльки для військових.

Так з’явилася ідея виготовляти невеликі брелоки, які бійці можуть взяти із собою у авто чи прикріпити до одягу.

“Дуже часто замовляють Третя штурмова бригада, медики, Нацгвардія, поліція ну і звичайно Збройні Сили – це топ”, — каже майстриня.

Часто військові просять персоналізувати ляльку: зробити їй позивний, спеціальний шеврон, певний колір волосся, косички чи борідку.

Юлія виготовляє ляльки і для тих, хто втратив близьких на війні.

“Особливий напрямок в моїй роботі — це робота з тими, хто втратив своїх близьких. Вперше мені написала і замовила брелочки дівчинка, яка втратила свого тата. Для мене це було дуже відповідально, я плакала і ніч не могла спати”, — говорить жінка.

Як повідомляло BitukMedia, майстриня із Умані на Черкащині Зоя Шишковська створює керамічні та текстильні ляльки. Каже, намагається створити їх такими, щоб вони нагадували своїх власників.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі