Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відкрилася виставка ікон на дошках із армійських ящиків

Важливо

Українська художниця-мозаїстка Еміли Міллер представила у Києві у у виставкових залах Брами Заборовського  свої мозаїчні ікони. Вони виконані на дошках від ящиків для боєприпасів. Виставка носить назву “А світло в темряві світить…”.

Про це повідомляє у Facebook Національний заповідник “Софія Київська”.

Еміли Міллер працює з “Групою мозаїстів Равенни” – одною із найстаріших реставраційно-мозаїчних майстерень Італії. Там вона почала працювати з 2014-го після переїздку із окупованого росіянами Криму. Навики роботи з мозаїкою Еміли отримала в Україні.

У найстаріших лабораторіях художниця освоїла сучасну техніку мозаїчного набору, мистецтво мозаїки Візантії та Стародавнього Риму, правила з консервації та реставрації мозаїк. Там же опанувала  створення скульптури та мозаїчної ікони.

Ікони Еміли створила у Равені. Для неї спеціально везли частини ящиків із українського фронту.

Кипарисову дошку символічно замінила на просочені димом і болем соснові дошки, в образах святих передала людські страждання, страх та розпач, віру, надію та незламність українців, кажуть організатори.

Подивитися на роботи Еміли  до кінця квітня 2024 року.

Як повідомляло BitukMedia, історик-реконструктор доби козацтва із Херсона Андрій Лопушинський проводив у Києві виставку “ІХТІС. Чумацька ікона на рибі”. Ікони виготовила херсонська художниця Оксана Оснач.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі