Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Містяни захотіли назвати нові вулиці на честь героїв “Володаря перснів”

Важливо

Жителі Праги озвучили побажання назвати нові вулиці на честь героїв фентезійного епосу Джона Толкіна “Володар перснів”. Ініціатива стосується нового житлового району на острові Рохан. Назва острова збігається з ім’ям королівства з книг британського письменника.

Про це розповідає Prague Morning.

На північ від історичного центра Праги на річці Влтава розташований острів Рохан. Нині на ньому зводять новий житловий район.

Острів має ім’я місцевого поета – Йозефа Рохана. Однак за збігом також називається і королівство Середзем’я зі знаменитого епосу англійського письменника-фантаста Джона Рональда Толкіна.

Рохан — у романі Толкіна “Володар Перснів” королівство людей-конярів на північ від Ґондору, споконвічний союзник Намісників Мінас-Тіріта та королів Возз’єднаного королівства Арнору і Гондору.

Мерія чеської столиці спочатку оголосила про план назвати нові вулиці, які з’являться на острові, на честь відомих філософів – наприклад, Іммануїла Канта та Жака Дерріда́. Проте мешканці Праги вважають, що їх слід назвати на честь персонажів славнозвісного роману.

Відповідна петиція вже набрала понад 10 тисяч голосів за. Згідно з нею, нові вулиці та парки мають бути названі на честь короля Теодена, щитоносців Рохана, героїв Пеленнора.

Крім того, автори петиції зазначили, що серед запропонованих міською владою назв вулиць немає жодної жінки. У відповідь вони пропонують одну з вулиць назвати на честь войовниці Еовін, племінниці Теодена, щоб “розглянути обґрунтовану скаргу”.Повідомляють, що ініціативу підтримав, зокрема, екс-мер Праги Зденек Гржиб.

За даними видання, чехи відомі своєю пристрастю до світу фентазі. Під час перепису 2021 року близько 21 000 чехів зареєструвалися як джедаї, охоронці миру та справедливості із саги “Зоряні війни”.

Як розповідало раніше BitukMedia, лист британського письменника Джона Толкіна виставлять на аукціон Hanson Ross. Цей лист автор “Гобіта” і “Володаря перснів” надіслав маленькому шанувальнику на Різдво 1961 року, його орієнтовна ціна — $10—13 тис.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі