Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ідея фікс: мільярдер пообіцяв побудувати новий “Титанік”

Важливо

Австралійський мільярдер Клайв Палмер оголосив, що збудує копію “Титаніка” — знаменитого океанського лайнера, який пішов на дно під час першого ж рейсу. Це вже не перша його спроба втілити “Титанік II” у життя. Обіцяє зробити свій лайнер “кращим за оригінал”.

Про це повідомляє The Guardian.

Палмер припускає, що новий “Титанік” обійдеться йому суму від 500 млн до млрд австралійських доларів. Якщо все піде за планом, судно спустять на воду у червні 2027 року. Після цього мільярдер пообіцяв повторити фатальний рейс з Саутгемптона до Нью-Йорка: у 1912 році він закінчився зіткненням з айсбергом.

Невдовзі Палмеру виповниться 70. Чоловік вважає, що витратив життя намарне. “Тому я хочу зробити “Титанік”. Я його зроблю. Куди веселіше робити “Титанік”, ніж сидіти вдома та рахувати гроші”, каже мільярдер.

“Новий лайнер має бути набагато, набагато краще за оригінал”, – сказав чоловік на презентації проєкту, назвавши майбутню копію “Титаніка” “кораблем кохання” та “взірцем стилю й розкоші”. Під час презентації він показав п’ятихвилинне відео з детальним 3D-описом, як виглядатимуть дев’ять палуб “Титаніка II”.

3D-візуалізація запланованого Клайвом Палмером “Титаніка II”. Фото – Blue Star Line

До роботи над проєктом долучилися “найкращі дизайнери світу в галузі круїзного судноплавства”, сказав мільярдер. Лайнер матиме залу для балу, басейн та турецькі лазні, а інтер’єр та планування кают будуть відповідати оригінальному “Титаніку”.

За словами Палмера, будівництвом займатиметься британська компанія з перевезення пасажирів і вантажів Blue Star Line, однак він досі не знайшов верф – підприємство для будівництва та ремонту суден.

У минулому багатій вже робив спроби побудувати новий “Титанік”. Вперше він оголосив про такий намір близько десяти років тому. У 2015 році роботу над проєктом довелось припинено через суперечку з підрядником. У 2018 році Палмер пообіцяв завершити будівництво до 2022-го, але цього так і не сталося. Цього разу причиною затримки стала пандемія COVID-19. Цього разу ентузіаст налаштований, що на заваді проєкту нічого не стане.

Як розповідало раніше BitukMedia, фермер із штату Західна Бенгалія в Індії збудував собі будинок у вигляді знаменитого “Титаніка”, лайнера, що затонув після зіткнення з айсбергом. Робота зайняла тринадцять років, а витрати вже перевищили 180 тис. доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі