Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жити на “Титаніку”: чоловік збудував собі будинок у вигляді знаменитого лайнера (ВІДЕО)

Важливо

Фермер із штату Західна Бенгалія в Індії збудував собі будинок у вигляді знаменитого “Титаніка”, лайнера, що затонув після зіткнення з айсбергом. Робота зайняла тринадцять років, а витрати вже перевищили 180 тис. доларів.

Про це розповідає Oddity Central.

Мінту Рой, чоловік з бенгальського району Дарджилінг, мріяв жити в будинку у формі “Титаніка” ще з дитинства, коли ріс у Калькутті. Одного року, під час фестивалю Дурга Пуджа, він був настільки вражений пандалом у формі “Титаніка” – тимчасовою спорудою, зведеною для вшанування богів під час індуїстських релігійних свят, – що він вирішив одного разу побудувати власний будинок, який би нагадував культовий пасажирський лайнер. 

Нині, у віці 52 роки, Рой все ще не відмовився від своєї мрії, і він наполегливо працює, аби закінчити свій і без того вражаючий будинок “Титанік” у Дарджилінгу.

Дитяча мрія могла так і залишитись мрією. Але не у випадку з Мінту Роєм. Хоча все починалось складно. Грошей, щоб заплатити архітекторам та інженерам, він не мав. А ті, хто готовий був працювати за мінімальну суму, в результаті відмовлялися від проєкту, бо не вірили, що його вдасться завершити.  

Але це не стало для чоловіка перешкодою. На створення кам’яного корабля Мінту Рой витратив майже тринадцять років. 2010 року він таки приступив до будівництва, але тоді робота зупинилася — платити мулярам виявилося нічим.

Після цього Рой поїхав до Непалу, де сам навчився працювати з каменем та бетоном. А потім повернувся додому та продовжив зводити будинок власноруч.

“Ми не підраховували скільки грошей на це витрачено, але вважаю, що не менше 182 тисяч доларів, — каже Іті, дружина Мінту. — Ми були дуже бідні, і після народження доньки нам довелося орендувати в інших людей землю, щоби вирощувати овочі”.

Тільки зараз чоловік нарешті близький до мети. Нещодавно він повідомив, що будівництво практично завершене. Його кам’яний “Титанік№ вийшов величезним: 12 метрів завдовжки, 4 метри завширшки, майже 9 метрів заввишки. Мінту планує дати будинку ім’я на честь своєї мами.

Цікаво, що Мінту сподівається не лише жити у цьому будинку, а й заробляти на ньому, відкривши на останньому поверсі ресторан чи чайну. Втім, вже зараз, навіть у недобудованому стані, це головна туристична пам’ятка району. І є ймовірність, що всередині вона буде такою ж вражаючою, як і зовні. Принаймні, Рой планує зробити там парадні сходи — зрозуміло, такі само, як на самому “Титаніку”, виконати складне оздоблення з дерева, а також спорудити диспетчерський пункт.

Раніше BitukMedia розповідало про чоловіка, який майже 20 років живе у старому літаку посеред лісу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі