П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ефектно, але більше так не треба – величезна зграя шпаків завдала клопоту селянам (ВІДЕО)

Важливо

Мешканці британського села Грейт-Гонербі у графстві Лінкольншир потерпають від величезної кількості шпаків. Сотні птахів зібралися на мурмурацію – масові польоти, під час яких зграя утворює різноманітні динамічні фігури. І вкрили село шаром посліду.

Про це повідомляє UPI.

Місцеві мешканці вражені фігурами вищого пілотажу на аерошоу шпаків. Але слідам життєдіяльності птахів тепер вкриті будинки, транспортні засоби, тротуари, дороги та газони. Тож людям доводиться вкривати хоча б машини брезентом.

Одна із мешканок села, Кеті Емметт каже, що іноді неможливо взятися за ручку дверей у будинку, тому що вона теж вся у посліді.

Задивлятися на мурмурацію просто під небом також не варто, кажуть місцеві, бо іноді птахи “скидують бомби” людям просто на голову.

Слово “мурмурація” – це калька із англійського murmuration, що означає “оплакування”. Очевидно, прослідокувається зв’язок із древньою вірою, що птахи є душами наших предків або ж переносять із собою душі наших предків.

У серіалі жахів “Кабінет Курйозів” Ґільєрмо дель Торо режисер обігрує це повір’я. Пара орнітологів, які спостерігають за мурмураціями, чує голос свого померлого сина та голоси інших дітей.

Як повідомляло BitukMedia, колишній “морський котик” королівських ВМС Британії Майкл “Берні” Чендлер отримав посаду майстра над воронами лондонського Тауера. Якщо вірити древньому пророцтву, ця робота – найважливіша в Англії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі