Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дійсно важлива робота – колишній “морський котик” доглядатиме воронів у Тауері

Важливо

Колишній “морський котик” королівських ВМС Британії Майкл “Берні” Чендлер отримав посаду майстра над воронами лондонського Тауера. Якщо вірити древньому пророцтву, ця робота – найважливіша в Англії.

Про це повідомляє US News.

Колишньому військовому 56 років і, можна сказати, що робота у Тауері – це вершина його кар’єрної драбини. Адже легенда свідчить, що якщо ворони покинуть вежу Тауера, яка стоїть над річкою Темзою, розвалиться центральна – Біла Башта – Тауера. Після цього Королівство Англія впаде.

У XVII королю Карлу II повідомили про пророцтво, і він постановив, що у вежі завжди повинно бути шість воронів.

“Ми ставимося до цього дуже серйозно. Тож зараз я майстер над воронами і на моїх плечах величезна відповідальність”, – каже Чендлер.

На посаду він заступив сьогодні, 1 березня.

“Ми не знаємо, правдиве це пророцтво чи ні, тому що ми ніколи не дозволяли чилу птахів опускатися нижче шести — і цього не станеться, поки я тут”, – додає екс-військовий.

Британські військові ветерани традиційно несуть свою службу у “біфітерах” – церемоніальних вартових у 1000-річній фортеці – Тауері. Вони проводять традиційні церемонії та супроводжують туристів.

Як повідомляло BitukMedia, мешканці, які нещодавно переїхали в село Аарванген в швейцарському кантоні Берн, хочуть заборонити дзвіночки, які носять на шиї корови. Місцеві фермери категорично проти того, що вони називають “нападом на традиційну швейцарську культуру”. Нещодавно вони вдалися до прямої демократії, виступивши із законодавчою ініціативою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі