Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Багато людей думали, що я вже помер”: 70-річний рекордсмен з’їв за життя 34 тис. біг-маків

Важливо

Американець Дон Горскі встановив новий світовий рекорд Гіннеса. За підрахунками, за життя він з’їв 34 128 біг-маків, а протягом 2023-го – 728. Щодня чоловік, якому зараз 70, з’їдав від двох до дев’яти бургерів.

Про це пише The Guardian.

Зробити ставку на те, що Дон Горскі доживе до 70, зважилось би не так багато людей. А все через його півстолітню звичкою щодня їсти гамбургери Big Mac.

Але скоротивши споживання знаменитих гамбургерів McDonald’s до двох на день (замість попередніх дев’яти), відмовившись від картоплі фрі та завдяки щоденним тривалим прогулянкам, американець не тільки перетнув 70-річний рубіж, а й збільшив свій рекорд Гіннеса за кількістю з’їдених за життя Біг Маків до понад 34 тисяч!

“Багато людей думали, що я вже помер”, — розповів 70-річний Горскі в інтерв’ю, опублікованому Книгою Гіннеса. “Але натомість я був… одним з давніх рекордсменів Книги рекордів, тож для мене це дуже круто”.

Перший свій рекорд тюремний офіцер Дон Горскі встановив у 1999-му, коли здобув титул світового рекордсмена за найбільшу кількість біг-маків, з’їдених за все життя. Станом на 2011 рік на рахунку чоловіка було 25 тисяч з’їдених бургерів.

За словами Горскі, любов до бургерів виникла після того, як 17 травня 1972 року він з’їв свій перший біг-мак. “У той момент я сказав собі: “Я, мабуть, буду їсти їх до кінця свого життя”. Я кинув коробки на заднє сидіння автомобіля й “відкрив рахунок”, – сказав чоловік. І рекордсмен не перебільшує. Він дійсно зберігав чек на кожен біг-мак, який їв щодня, починаючи з самого першого, і зберіг кожну упаковку від гамбургера. Саме за ними пізніше і зафіксували рекорд представники Книги Гіннеса.

За словами рекордсмена, його портрет висить у найближчому до його дому ресторані “МакДональдз”. На паркувальному майданчику цього закладу він освідчився своїй майбутній дружині Мері.

Дон Горскі каже, що Мері підтримувала його у прагненні встановити світовий рекорд. Та, попри це, шлях до рекорду був не простим. Певний період любові до фастфуду перешкоджала мати Горскі. Та зрештою в родині знайшли компроміс – чоловік пообіцяв щодня їсти ще щось, окрім біг-маків. Однак у 1981 році мати чоловіка скасувала парі зі словами: “Якщо вони тебе ще не вбили, то давай”.

Наразі у “МакДональдз” чоловік заходить двічі на тиждень – спершу з’їдає один, а потім замовляє партію біг-маків, які забирає додому.

Раніше BitukMedia розповідало про чоловіка, який 36 років щоранку снідав у “Макдоналдсі” і дожив до 100 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі